Zkonzultujte své možnosti na získání dotace v rámci aktuálních výzev

Chci konzultaci

Dny umění nevidomých

Dny umění nevidomých

05.05.2016
Nezařazené
Realizace dotací

Dne 3. 5. 2016 v 16. hodin byl zahájen 22. ročník mezinárodního festivalu Dny umění nevidomých na Moravě, jehož hlavním organizátorem je Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR (SONS) ve spolupráci s krajskými a městskými úřady, kulturními zařízeními a společnostmi ze soukromého sektoru. 

Jako partneři festivalu jsme měli možnost se této kulturní akce účastnit. Zahájení se konalo ve společenském sále Knihovny města Ostravy za přítomnosti primátora města Ostravy Ing. Tomáše Macury, MBA, náměstka primátora Ing. Zbyňka Pražáka, Ph.D., prezidenta SONS ČR Jana Pakoše a prezidenta TyfloCentra Ostrava Karla Kurlanda.

20160503_163727

Zleva: Ing. David Plaček, Jan Pakoš, Miroslava Mikušková, Ing. Eva Plačková, Karel Kurland

Hlavní pozornost byla upřena na slabozrakou německou výtvarnici paní Silju Korn, jejíž výstava obrazů byla součástí programu. Kromě děl německé umělkyně byla k vidění vernisáž hmatových reliéfů z dílny GVUO - Kolíbalky a výstava kreseb žáků ZŠ Ostrava - Petřkovice "Jak to (ne)vidím".

Na závěr bychom chtěli poděkovat paní Evě Plačkové, která nás doprovázela během programu a která nám osobně představila pana prezidenta SONS ČR Jana Pakoše.