Zkonzultujte své možnosti na získání dotace v rámci aktuálních výzev

Chci konzultaci

OP VVV podpoří kvalitu škol

OP VVV podpoří kvalitu škol

13.04.2016
Nezařazené
Realizace dotací

Cílem výzvy "Podpora škol formou zjednodušeného finančního vykazování" je podpora osobnostně profesního rozvoje pedagogů, zajištění personálního posílení škol o školního psychologa, speciálního pedagoga a školního asistenta, případně chůvy v mateřské škole. 

MŠMT tak cíleně spojuje nároky na zvýšení rozpočtu do školství a na jeho systémové změny, a to včetně vytváření kariérního řádu a změny financování regionální školství, s evropskými prostředky.

Příjemci mohou být mateřské a základní školy kromě škol speciálních. Ty budou podpořeny v samostatné výzvě zaměřené na implementaci Akčního plánu inkluzivního vzdělávání. Na finanční prostředky v celkové výši 4 a půl miliardy korun mohou v období 2016 až 2018 dosáhnout školy bez rozdílu velikosti a dle svých potřeb.

Na financování projektů formou šablon je určena částka 200 tisíc korun na školu + 2.200 korun na žáka. V případě, že jeden subjekt zřizuje mateřskou a základní školu, je určená částka na projekt 400 tisíc korun + 2.200 Kč na žáka. Školy mohou volit projekty složené ze šablon až do této výše dle jednotkových cen.

Na podzim 2016 vyhlásí MŠMT výzvu na šablony pro střední školy, v současnosti je vyjednávána podpora spolupráce škol a zaměstnavatelů a kariérního poradenství. Po roce 2018 plánuje ministerstvo školství výzvu zopakovat, a to opět až na dvouleté projekty.