Zkonzultujte své možnosti na získání dotace v rámci aktuálních výzev

Chci konzultaci

Dotace na podporu sportu

Dotace na podporu sportu

25.04.2016
Nezařazené
Realizace dotací

Novela zákona na podporu sportu počítá mimo jiné se vznikem rejstříku sportovních organizací, sportovců a sportovních zařízení, který bude v administraci ministerstva školství. Do speciálního rejstříku se budou muset evidovat sportovní svazy a organizace žádající příspěvek od státu. 

Vedle spravedlivějšího rozdělení dotací by měl rejstřík rovněž poskytnout ministerstvu informace, jakým způsobem se jednotlivá sportovní odvětví vyvíjejí nebo jak jsou zajištěna trenéry. Rejstřík se má spustit za dva roky. Velké sportovní svazy pak budou mít šest měsíců, aby se do něj zapsaly. Menší sportovní kluby dostanou roční lhůtu. "Nikdo se nemusí bát, že by se hned musel zapisovat, bude na to dost času. Dotačních programů vypisovaných letos se to ještě nedotkne," dodala ministryně školství Valachová.

Ministerstvo příští rok na dotacích plánuje přerozdělit až šest miliard korun, což je o 1,7 miliardy více než letos. Sportovní kluby ale čekají i další změny ve financování. Všechny peníze budou nově přerozdělovány pouze ministerstvem školství, a to vždy na tři roky.