Zkonzultujte své možnosti na získání dotace v rámci aktuálních výzev

Chci konzultaci

Evropská komise pozastavila OP PIK

Evropská komise pozastavila OP PIK

10.04.2018
OPPIK
Eliška Sarčáková

V návaznosti na výsledek auditu, který odhalil čtrnáctiprocentní chybovost, se Evropská komise rozhodla pozastavit České republice OP PIK. V tomto programu se nachází cca 114 mld. Kč a tato situace se dotkne více než tisíců podnikatelů. 

Ministerstvo průmyslu a obchodu pro tuto příležitost zajistilo telefonické a e-mailové linky, kam se mohou žadatelé obracet.

Agentura API, která je organizací podřízenou Ministerstvu průmyslu a obchodu ČR a zprostředkujícím subjektem pro OP PIK, se k této situaci vyjádřila následovně:

"V reakci na dnešní zprávy v médiích informujících o pozastavení Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost ze strany Evropské komise informujeme, že pozastavení se nijak nedotkne proplácení dotací na účty žadatelů, které probíhá standardním způsobem. Pozastavení operačního programu znamená pozastavení certifikace prostředků z rozpočtu EU do státního rozpočtu."

Tato situace by měla trvat několik měsíců. O dalším vývoji Vás budeme informovat.

 

Zdroj:

  1. Evropská komise pozastavila Česku dotační program se 114 miliard korun. Aktuálně.cz [online]. 2018, [cit. 2018-04-10]. Dostupné z: https://zpravy.aktualne.cz/
  2. Pozastavení certifikace OP PIK – informace pro příjemce. Agentura-API [online]. 2018, [cit. 2018-04-10]. Dostupné z: https://www.agentura-api.org/2018/04/10/pozastaveni-certifikace-op-pik-informace-pro-prijemce/
Ing. Eliška Sarčáková, Ph.D.
Ing. Eliška Sarčáková, Ph.D.Vedoucí projektový manažer

Spojte se s odborníkem na toto téma:

*
*

* Označená pole jsou povinná